Etikai szabályzat
A Typhoo cégcsoport régi hagyományai szerint szoros együttműködésben dolgozik a beszállítókkal. Ez a szoros kapcsolat tette lehetővé, hogy 1992-ben elindítsák a saját minőségbiztosítási programjukat, ami egy belső beszállító-ellenőrző program. A Typhoo egyike azoknak a teavállalatoknak, aki beszerzőit a teaültetvényekre küldte, hogy aztokat különböző aspektusból megfigyeljék, ellenőrizzék. Így kezdték el nyomon követni a termőterület és gyártás minőségi előírásait, az egészségügyi és munkavédelmi kérdéseket, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági szempontokat, a termék minőségét, és sok mást.
Kezdetekkor az ültetvénytulajdonosok szokatlannak tartották, hogy a beszerzők ilyen aktív érdeklődést mutatnak a teaültetvények működése iránt. Hamar felismerték azonban, hogy a szoros együttműködés segít felismerni és javítani a hiányosságokat, ahol szükséges. A program segített megérteni, hogy mennyire fontos egy bizonyos színvonal fenntartása, így a beszállítókkal együtt közösen dolgoznak azon, hogy ezt fent tudják tartani, sőt, javítani tudják.
A Typhoo tagja az Ethical Trading Initiative (http://www.ethicaltrade.org/) szervezetnek, ahol az üzleti, a szakszervezeti és a jótékonysági szervezetek együtt azon dolgoznak, hogy etikus kereskedelem működjön a nagykereskedelmi láncokban. A Typhoo elkötelezett aziránt, hogy a beszállítóikkal együtt folyamatosan megfeleljenek és javítsák az ETI alapszabályait, melyek a következők:
1. A foglalkoztatás szabadon választott
2. A csatlakozás szabadsága és a kollektív tárgyaláshoz való jog tiszteletben tartandó
3. A munkakörülmények biztonságosak és higiénikusak
4. Gyermekmunka nem alkalmazható
5. A minimálbér megfizetése kötelező
6. A munkaidő nem meghosszabbítható
7. Diszkrimináció nem megengedett
8. Rendszeres foglalkoztatást biztosítanak
9. Bármilyen erőszak vagy embertelen bánásmód nem megengedett.
Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy honnan származik a tea és hogyan dolgozzák fel, ezért tagjai az ETI-nak a kezdetek óta.
A Typhoonál büszkék arra, hogy nagy figyelmet szentelnek a velük dolgozó teaültetvények kiválasztására, biztosítva ezzel a fogyasztók számára a kiváló minőségű teát minden alkalommal.