A tea egy természetes termék. A folyamat a tea bokortól a csészéig biztosítja, hogy a termék természetes maradjon, adalékanyagok, mesterséges színezékek, és tartósítószer nélkül. A tea egészségre gyakorolt pozitív hatásait évszázadokig vizsgálták, volt idő, hogy gyógyszerészek, patikusok árulták, mivel ők már akkor ismerték jótékony hatásait. A tej hozzáadása nélkül fogyasztott tea nem tartalmaz zsírt, keményítőt vagy cukrot - így ez teljesen kalóriamentes. A félzsíros tejjel készített tea 13 kalóriát tartalmaz csészénként, de további előnye is van, mégpedig az hogy olyan értékes ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium.

A teának magas az antioxidáns tartalma, amely gyümölcsökben, zöldségekben szintén megtalálható, így egy kiegyensúlyozott étrend részeként segíthet fenntartani az egészséges életmódot. Több antioxidáns fogyasztása védi a szervezetet a természetes úton előállított mérgekkel, úgynevezett szabad gyökökkel szemben. A kutatások azt mutatják, hogy az antioxidánsok védő hatású lehet bizonyos rákos megbetegedésekkel szemben, és segít megelőzni a szívbetegségek és a stroke kialakulását. Antioxidánsok segítenek védekezni életkorral összefüggő emlékezetzavarokkal, például az Alzheimer-kórral szemben.


Napi 4 csésze tea fogyasztása hidratáló és beilleszthető a napi 1,5-2 liter folyadék beviteli mennyiségbe. 4 csésze tea csak mérsékelt mennyiségű koffeint tartalmaz, annyit, amennyi segíthet növelni a koncentrációt. Egy normál csésze tea elfogyasztása a szokásos instant kávéhoz képest fele annyi koffeint tartalmaz, és lényegesen kevesebbet a kávézókban kapható kávénál.

A test gyorsabban felszívja a meleg italokat, mint a hideg italokat, ezért egy csésze tea hatékonyabban pótolja a folyadékot és kiváló módja annak, hogy frissítse a testet edzés után. A tea a fluorid természetes forrása is, naponta 3 vagy 4 csésze tea a napi szükséglet 45 százalékát fedezi. A rendszeres fluorid bevitel véd a fogszuvasodás és az ínybetegségek ellen, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.